Anadolu kahramanı Trabzon, namusuyla futbol oynayıp Anadolu’dan bir kahraman daha yaratırken... Futbolumuzun da namusunu kurtardı aslında.
Adı bende saklı bir teknik direktörle telefonda konuşuyorum... “Fenerbahçe ile Trabzon yönetimi anlaştı, Aziz Yıldırım Türkiye Kupası’ndan vazgeçti, böylece son maçı bağladılar, Fenerbahçe Trabzon’u yenecek, şampiyon olacak, bitti bu iş” diyor... “Trabzon sahada ölür, gene de böyle bir pazarlığa yatmaz” diyorum, “Senin dünyadan haberin yok” diyor.
Netice?
Yalan.
Adını verirsem, yukarıdaki teknik direktör gibi yemin billah inkar edeceğinden emin olduğum bir gazete yöneticisiyle konuşuyorum... “Trabzon 4’üncü büyük, en son şampiyon olmasını istediği takım Bursa... Anadolu Kahramanı ünvanını kaptırmak istemez. Trabzonlu yöneticilerle konuştum, Fenerbahçe’yi yenme imkanları olsa bile yenmeyecekler” diyor.
Netice?
Yalan.
Otorite kılıklı arkadaşları seyrettik televizyonda haftalarca... Sanki çok gizli bir şeyler biliyorlarmış da, açıklarlarsa Türkiye ayağa kalkacakmış gibi anlatıyorlar, üstü kapalı cümlelerle imalarda bulunuyorlardı, “Bursa’yı şampiyon yapmazlar, o kadarını söyleyeyim!”
Netice?
Yalan.
Bazıları, komplo teorilerini uluslararası boyutlara taşıyor, Futbol Federasyonu’nun bu gidişe sinsi sinsi müdahale edeceğini belirtiyordu... “Sivas’ın Avrupa’da düştüğü durumu gördük. 2016 Avrupa Şampiyonası’nı almaya çalışan Futbol Federasyonu, aynı hataya bir daha düşmeyecek, Fenerbahçe’nin eleme maçlarında riske girmesini göze alamazlar. Fenerbahçe şampiyon yapılacak, Türkiye reklamı için şampiyonlar ligine direkt katılması sağlanacak!”
Netice?
Yalan.
Hayatı paradan ibaret zanneden bazıları ise, “naklen yayın gelirleri ikiye katlandı ama, bu paraların abonelerden alınabilmesi için üç büyüklere ihtiyaç var... Bursa şampiyon olursa, önümüzdeki sene abone sayısı azalır, ne yapıp edip, Bursa’nın önü kesilecek” diyordu.
Netice?
Yalan.
Kulislere kulak kabartmasıyla ünlü olan, son derece tecrübeli bir spor müdürüyle konuşuyorum, kulaklarıma inanamıyorum... “Aziz Yıldırım’ın sene boyunca hakemlere atıp tutması, danışıklı dövüş aslında... Sakın yazma ama, hakem çoktan bağlandı!”
Netice?
Yalan.
Maç günü Bağdat Caddesi’ndeyim.
Maça 5 saat var...
Sanırsın 5-0 bitti!
Coşku had safhada.
Çünkü, yukarıda örneklerini saydığım “yalan”lar, kulaktan kulağa yayılmış, “gerçek” haline dönüşmüştü... Trabzon çantada keklik, şampiyonluk banko görülüyordu... Maç öncesi verilmesi gereken “moral desteği”nden çok, maç sonrası “kutlaması” yaşanıyordu.
Netice?
Hüsran.
Demem o ki...
Fenerbahçe kahroldu.
Ama...
Çok hayırlı bir iş oldu.
Fenerbahçe...
Trabzon...
Aziz Yıldırım...
Sadri Şener...
Şenol Güneş...
Futbol Federasyonu...
Hakemler...
Hatta, naklen yayıncı...
Alayı şaibe altında kalacaktı.
Fenerbahçe biraz şanslı olsa ve Trabzon’u yenseydi... Yukarıda saydığım sahtekarların tamamı, “otorite” olmaya devam edecekti.
“61” Trabzon yalanları tersine çevirdi, “16” şampiyon oldu!
Anadolu kahramanı Trabzon, namusuyla futbol oynayıp Anadolu’dan bir kahraman daha yaratırken... Futbolumuzun da namusunu kurtardı aslında.
HİÇ TANIMADIĞIM BİR FENERBAHÇELİNİN YANINA GİTTİ VE KULAĞINA BURSA MAÇI 2-2 İMİŞ DEDİM SEVİNDİ. (ÇAKTIRMA)
BOLU DAĞINDA ULAŞILAMAYAN BİR GRUP FENERLİ HALA SEVİNİYORLARMIŞ
akifseckin Sürekli Üye
Nereden: gebze
Tarih: 24 May 2010 [02:31] Mesaj konusu:
Ajanslar:
Metroda telefonları çekmeyen bir grup Fenerli taraftar, hala çılgınlarca şampiyonluk kutlamalarına devam ediyorlar…
Sazan yaz, 1907′ye gönder; konfeti atıp sahaya insinler!
Dünyada yapılan en aptalca hareketler listesine ilk sıradan girmiştir, 55 bin kişi boru mu.
Konuyla ilgili Aziz Yıldırım açıklama yapmış: Biz Barcelona’nın şampiyonluğuna seviniyorduk!
Fener taraftarının timsah yürüyüşü onlarca yıl bile geçse unutulmayacak komedidir. Ayrıca yazıktır, adamların yüzü açık seçik meydanda.
Timsah yürüyüşü de yapılmış bu sırada. Şahanesiniz, KAPAK değil bambaşka birşey olmuş bu size. Sonuna kadar hak edilmiştir.
Muhtemelen orada ‘iki geliyor iki’ demek isterken heyecandan ‘iki iki’ demiş ve masum Fenerbahçe taraftarının duygularıyla oynamıştır.
Omza alınan futbolcuyu anonstan sonra yere atmak!
Anonsçunun tarihe adı altın harflerle yazılmıştır.
‘Fenerbahçe taraftarı tarafından kovalanmış ama yakalanamamış’ diye söylentiler aldığım yıllarca muhabbeti yapılacak bir garip adam.
Maçı izleyen milyonların Fenerbahçe’ye gülmesine sebep olmuştur, sağolsun, varolsun.
Bunun altından Fenerbahçe taraftarı olmayan biri çıkarsa yeminle müzeye kaldırmak gerek, helal olsun derim.
Vicdan azabından sadece bu gece değil her gece uykuları kaçacak olan, 7 sülalesine kadar kulakları çınlatılmış bahtsız kişi.
Beşiktaşlıların bir oyunu olabilir mi diye düşünüyor insan.
Yediği küfürü, yiyeceği dayağı geçtim eğer adam fanatik Fenerli’yse, Fenerbahçe’nin belkide gol olabilecek bir pozisyonunu yedi. Kim olduğu ortaya çıkmasa bile, yeterince vicdan azabı çekecektir.
Hangi akla hizmet bu anonsu yaptı bilmiyorum ama iyi ki de yaptı, 2-3 dakikalığına da olsa sevindi garibanlar, sonuçta hiç sevinememekten iyidir. Umarım FB yönetimi yaptığı bu hatadan hemen döner ve bu adamı tekrar işe alır.
Ne şampiyonluk sevincidir ne de kupa sevinci. Başka bir sevinçtir işte, adı konulamaz.
Fener stadında ikincilik sonrası yaşanan sevinç! Akıllara durgunluk veren, çılgıncasına kutlanan büyük bir olay. O kadar konfeti, sahaya inenler falan, futbolcusundan, masörüne, teknik direktöründen kaleci antrenörüne hakedilmiş bir başarı. Bu kadro ikinciliği haketmişti, böyle bir coşku olmalıydı, nitekim oldu da…
Tek kelimeyle yarmıştır.
İzleyenlere ‘bi kitle bu kadar mı komik olur’ dedirten sevinç. Hakkaten çok farklısınız, ne kadar da doğru demişssiniz, biz ve diğerleri derken. Hakkaten siz ve diğerleri hacı!
Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazanması, 4 büyükler dışında 1 Anadolu takımının şampiyon olmasının ardından Türk futbol tarihinin önemli olayları arasına girmiştir.
Ne sinema ne tiyatro ne de alemde bir gece, en büyük eğlence Fenerbahçe.
Fenerbahçe’nin şampiyon olamamasından daha iyi ne olabilirdi? Fener stadında ikincilik sonrası şampiyon olduğunu sanan Fenerlilerin sevinci ve arkasından gelen büyük hüsran olabilirdi!
O kadar hazırlık yaptık boşa gitmesin diyen, israfı sevmeyen taraftardır.
En azından mevcut duruma yabancı değiller. Sadece uzatma 12 dakika daha azdı o kadar.
Kardeşim hala seviniyorsan uyarayım istedim, şampiyon olamadınız.
Kadıköy’de Hıdrellezi kutlamaktadırlar.
Demek ki neymiş? Son düdük çalmadan caddeler süslenmezmiş.
Şu an itibari ile kolonya yardımıyla Kadıköy’ün çimenleri üzerinde ayıltılmaya çalışılan kitle. Kameranın gösterdiği kadarı ile en azından bir 15-20 tanesini sayabildim.
Olmayan şampiyonluğa sevinerek artık cidden dünyaca tanınmış bir takımın taraftarları oldular.
Playstation’ı kapatın.. Hadi yataklarınıza.
F.Bahçe’yi Rekorlar Kitabı’na sokacak olan olay.
Adamlar boşuna mı hazırlık yaptı? Bırakın 2 dakika sevinsinler.
Fenerbahçeli futbolcular stattan çıkmak için Bilica’nın tünel kazmasını bekliyorlarmış.
Bir maç ancak bu kadar ironik bir sonla bitebilir dedirten ve Fenerbahçe taraftarı olmadığıma bir kez daha şükrettiğim maçtır.
Şampiyon olamadın bari rezil olma.
17 milyon evroya guizayı alacağınıza 5 liraya radyo alsaydınız bu kadar kepaze olmazdınız.
ÇİFTE KUPASIZ F.BAHÇE
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız